Dill och västerbottenbröd

Ett bröd som var mycket gott!

Ingredienser

  • 1/1 liter vatten
  • 20 g jäst
  • 600 g vetemjöl special
  • 150 g durumvete
  • 20 g salt
  • 1 msk ljus sirap
  • 20 g hackad färsk dill
  • 100 g västerbottenost, grovriven
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienser utom salt, ost och dill. Knåda degen i matberedare cirka 15 minuter eller för hand minst 20–25 minuter.
    2. Tillsätt salt, ost och dill. Knåda ytterligare 3–5 minuter. Låt degen vila i bunken cirka 30 minuter.
    3. Forma tre bröd, lägg i form eller i korg, mjöla rikligt med durumvete på ovansidan.
    4. Låt bröden jäsa i kyl över natten eller i rumstemperatur cirka 1,5–2 timmar.
    5. Dra ett snitt ovanpå brödet med en vass kniv.
    6. Baka bröden (om du har jäst i kyl – direkt från kylen) i 250 grader. Sänk temperaturen efter 5 minuter till 200 grader. Bröden är klara efter cirka 30 minuter eller när innertemperaturen är 98 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben