Dillkött på kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och mycket god gryta för den som tycker om dillkött. Blev mycket omtyckt hemma!

Ingredienser

  • 500 g kyckling
  • 4 morötter
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kycklingfond
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 tsk ättiksprit (12%)
  • 4 tsk socker
  • Salt
  • Peppar
  • 4 tsk maizena
  • 6 msk hackad dill
  • Instruktioner

    Skär kycklingfilén i bitar. Slanta morötterna. Koka upp vatten med kycklingfonden. Lägg i kyckling, morötter och crème fraiche. Koka i ca 10 minuter, tills kycklingen är klar. Smaka av med ättiksprit, socker, salt och peppar. Red av med maizena och koka i 3 minuter. Rör i hackad dill. Servera med kokt potatis och kokta ärtor och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    zxc 10 februari 2017

    Jättegott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben