Dillkött på kyckling.

Serverar: 4 portioner

Dillkött på kyckling är lika gott som på kalvkött och mycket billigare

Ingredienser

  • 1 hel kyckling
  • Grönsaks- eller hönsbuljong från tärning
  • 1 gul lök, i bitar
  • 1 morot, i bitar
  • 8 vitpepparkorn
  • Dillstjälkar
  • Vatten
  • Salt
  • Dillsås
  • 5 dl kalvbuljong
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk ättiksprit (12%)
  • 2 msk socker
  • 1 stor knippa dill, hackad
  • Salt
  • Vitpeppar från kvarn
  • Instruktioner

    1. Blanchera kycklingen genom att koka upp den i saltat vatten och sedan skölja av den under rinnande vatten.
    2. Lägg kycklingen i en kastrull och slå på buljong så att det täcker. Dela grönsakerna i grova bitar. Lägg i lök, morot, vitpeppar och dillstjälkar. Koka tills köttet känns mört, cirka 50 minuter.
    3. Sila av buljongen, plocka bort grönsaker och pepparkorn. Håll köttet varmt. Koka ihop buljongen så att det blir cirka 5 deciliter kvar.
    4. Fräs ihop smör och mjöl i en kastrull. Späd med buljongen och grädden och koka såsen i 5 minuter. Smaksätt med ättika, socker, salt och eventuellt peppar.
    5. Dela kycklingen i mindre bitar i såsen och koka upp. Tillsätt rikligt med hackad dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben