Dillkött, snabblagat

Serverar: 4 portioner

Dillkött brukar för det mesta vara gjort på kalv, lamm eller nötkött som får koka länge i grytan. Jag har gjort en variant med strimlad färsk skinka som kokar på betydligt kortare tid.

Ingredienser

  • 400 g färsk skinka
  • 3 morötter (250 g)
  • 3 palsternackor (200 g)
  • 6 - 7 potatisar
  • 7 1/2 dl hönsbuljong
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk ättiksprit eller pressad citronsaft
  • 1 krm strösocker
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  • Till servering
  • bröd
  • Instruktioner

    1. Skär skinkan i ca 1/2 cm tjocka strimlor. Skala och skär morötter, palsternackor och potatisar i ca 1 cm tjocka strimlor. 2. Koka upp buljong och lägg ner köttet. Låt koka upp och skumma. Lägg ner morötter, palsternackor och potatis. Låt alltsammans sjuda 5-6 min, eller tills grönsakerna är mjuka och köttet känns mört. 3. Rör ut mjölet i grädden och häll ner det i buljongen. Låt koka 2-3 min. Smaka av med ättika, socker, dill, salt och peppar. 4. Servera dillköttet med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben