Ingredienser
300 g kalvbog
1 gul lök
1 purjolök (det vita)
1 morot
2 lagerblad
10 vitpepparkorn
1 kvist timjan
3 tsk salt
2 dl grädde
Dillreduktion
Idealmjöl
1 dl grovt hackad dill till såsen
Dillreduktion
5 dl vatten
5 dl strösocker
Dillstjälkarna som blev kvar efter såsen
5 st pepparkorn
3 msk ättika, 12%
Hej Har du gjort detta? Det står 5 dl socker, låter otroligt mycket! Kollar man andra recept så är det matskedar. Håller på just nu med dillkött men jag får gå efter sockermängden från annat recept så länge.
Ja så ska det vara. Jag har inte skrivit fel.
laggade till dillköttet exakt som receptet, underbart gott
Hej! Jag reagerade också över sockermängden, det låter ju som rena sockerlagen.... Hittade denna länk: http://www.facebook.com/topic.php?uid=144237753848&topic=15725 vilken visar samma recept. Här är används en dl socker till en liter vatten, vilket låter mer rimligt i mina öron.
Jag gjorde enl. receptet men använde dubbelt så mycket av alla ingredienser förutom dillreduktionen. Av den tog jag ca 1/4-1/3 och trots det blev det allt för sött! Mitt tips är att använda mindre socker och så sockra lite när man smakar av om det behövs. Ska testa det nästa gång och då tror jag det blir en vinnare, dillkött är ju en riktigt smakfull klassiker:-)
Har googlat en del och det finns rätt många matbloggar som använder sig av detta receptet. Jag har gjort enligt detta recept massor med gånger och ingen har klagat, har tom fått kommentarer som det godaste dillköttet dom nånsin har ätit. Smaken är ju olika.
Skönt att höra fler som reagerat på sockermängden. Jag lagade rätten med 1 kg kalv. Av reduktionen tog jag ca. 1/3. När jag smakade av höll jag på att baxna, sötman tog helt över den annars så underbara dillsmaken. Ska laga denna rätten igen men med mycket, mycket mindre socker... Då blir den helt underbar, det kan jag lova...
Jag vill ej ha fler klagomål på detta recept! Jag har sett på "Vad blir det för mat" som Per Morberg har och han gjorde precis som det står i detta recept.
Det är inte ditt fel T ! Jag brukar använda ett par matskedar till den mängden vätska. Har för övrigt inget större förtroende för Morbergs matlagningsfärdigheter ej heller hans sätt att jaga.
Hej Tesserese. Rätten är kanon! Gjorde den på älg och som sagt sagolik. När det sedan gäller Per M så har ger jag inte mycket för hans slabbiga matlagning. OK, han är skådis och agerar naturligtvis efter det, men att doppa skjortärmarna i maten och dra fingrarna genom sitt flottiga (men förhoppningsvis rena) hår när han bakar är smaklöst. Klagomål på ditt recept ska du absolut inte ha, utan om man inte smakar sig fram utan bara vräker i efter recept så får man (som vissa gjort enl. inlägg) skylla sig själv. Själv som bördig från Skåne, där man skvätter i socker i princip allt, så börjar jag alltid försiktigt när jag smaksätter och, som sagt, prövar mig fram. Tack Tesserese för ett gott recept. Glad spis Peter