Dillsoppa med kräftstjärtar

Serverar: 2 portioner

På bara 7 ingredienser och du har en god och färgstark soppa! Dillsoppan ska ätas direkt annars tappar den sin gröna färg.

Ingredienser

  • 4 potatisar
  • 1 liten gul lök
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 1 knippa dill
  • 1 burk kräftstjärtar i lake, 360 g
  • Servering
  • 1 ciabattabröd, 100 g
  • Instruktioner

    1. Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 minuter.
    2. Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av dillen i soppan och mixa den slät med en mixerstav.
    3. Skär brödet i skivor och rosta det i en brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med nyrostat bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben