På bara 7 ingredienser och du har en god och färgstark soppa! Dillsoppan ska ätas direkt annars tappar den sin gröna färg.
Ingredienser
4 potatisar
1 liten gul lök
1 dl mellangrädde
1 grönsaksbuljongtärning
1 knippa dill
1 burk kräftstjärtar i lake, 360 g
Servering
1 ciabattabröd, 100 g
Instruktioner
Skala och skär potatis och lök i mindre bitar. Lägg dem i kastrullen och häll på 5 dl vatten och grädde. Tillsätt buljongtärningen och krydda med ½ tsk salt och 1 krm peppar. Låt koka under lock ca 15 minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av. Hacka dillen. Blanda kräftstjärtarna med hälften av dillen och 1 krm peppar. Lägg resten av dillen i soppan och mixa den slät med en mixerstav.
Skär brödet i skivor och rosta det i en brödrost. Toppa soppan med kräftstjärtar och servera med nyrostat bröd.