Dinkel- och dragonbröd

Serverar: 4 portioner

Dragon och anis sätter smak på dessa bröd.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl vatten, 37 grader
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 2 msk rapsolja, gärna kallpressad
  • 5 dl dinkelsikt
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 1 kruka dragon
  • 1 tsk mald anis
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt socker, salt, olja, dinkelsikt och lite i taget av vetemjölet. Spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg cirka 5 minuter. Hacka och vänd i dragon och anis.
    2. Låt degen jäsa cirka 30 minuter under bakduk. Ta upp degen på lätt mjölad arbetsbänk och dela den i fyra bitar. Forma till fyra längder, cirka 40 cm långa, med spetsiga ändar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Mjöla lätt och låt jäsa ytterligare cirka 30 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 225 grader.
    3. Skåra bröden på snedden med en vass kniv. Ställ in bröden mitt i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda bröden 20-25 minuter tills de fått fin färg. Låt dem svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben