Dinkel- och morotsbröd

Serverar: 12 portioner

Jättegoda och nyttiga! Även barnen gillade dem! Gör gärna dubbel sats.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2½ dl ljummet vatten
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 200 g riven morot
  • 7 dl dinkelmjöl
  • ½ ägg
  • 3 msk solrosfrön
  • Instruktioner

    1. Smula jästen. Tillsätt vattnet. Tillsätt olivolja, salt, morot och 6 dl av mjölet. Arbeta ordentligt. Tillsätt ev mer mjöl, degen ska vara något kladdig. Jäs 30 minuter.
    2. Rulla till en längd, dela i 12 bitar och forma till bollar. Jäs 30 minuter. Pensla med ägg och strö på lite solrosfrön. Grädda ca 10 minuter i 225 grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    mabuzak 18 juli 2008

    Oj så gott! Men solrosffröna rammlar av lätt, ska blanda dom i smeten nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben