Morotsbröd

Serverar: 8-10 portioner

Saftigt goda gula bullar.

Ingredienser

  • ½ pkt jäst
  • 2 dl ljummet vatten, 37 grader
  • 2 tsk salt
  • ½ dl olivolja
  • 2 msk sirap
  • 4 dl rivna morötter
  • 1 dl havregryn
  • 6 - 8 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Lös jästen i lite av vattnet. Tillsätt resten av vattnet, saltet. oljan. sirapen, de rivna morötterna och havregrynen. Låt dra i ca 5 min och rör om. Blanda ner nästan allt vetemjöl, spara 1 - 2 deciliter. Knåda degen ett par minuter och tillsätt mjöl så att degen precis släpper från bordet. Låt degen jäsa under duk i ca 30 minuter. Knåda degen och tillsätt eventuellt lite mer mjöl. Forma till bullar och lägg dem på en smord plåt. Låt jäsa i ytterligare 20 - 30 minuter till dubbel storlek. Grädda i ugn på 200 grader i ca 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Olivkaka
    Olivkakan är en specialitet från franska Atlantkusten. Till kakan dric...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben