Morotsbröd på flingsaltsbädd

Tid: 1 timme 10 minuter

Det här brödet är mitt egna recept, men så gott. Passar perfekt som tillbehör till all mat, t.ex. grytor. Vill man ha det som förrätt går det utmärkt att ha dem i ugnen tills de blir knapriga och ha röror på. Enjoy!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37,7 grader)
  • 2 tsk socker
  • 2 tsk salt
  • ca 1 ½ liter vetemjöl (man kan ha hälften fullkorn)
  • 1 stor morot
  • Flingsalt (Naturell)
  • Olja
  • Ägg
  • Solroskärnor (ej salta)
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke och häll i lite utav vattnet. Låt jästen lösas upp. Häll i resten av vattnet. Tillsätt sockret och saltet och blanda. Häll i ungefär 8 dl mjöl, rör runt ordentligt. Riv ner en stor morot i degen. Blanda. Häll i resten utav mjölet och knåda ordentligt. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.
    2. Olja en plåt och häll på flingsaltet.
    3. Dela på degen och knåda med mjöl. Gör två limpor och lägg på plåten. Låt jäsa i 20 minuter till.
    4. Pensla limporna med ägg och strö över solroskärnorna. Ställ i nedre delen av ugnen i 225 grader i 15 minuter.
    5. Lägg bröden på ett galler och låt svalna. Enjoy!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben