Dinkelbröd med äpple, blåbär och hasselnötter

Serverar: 1 portioner

Lättbakat och fullproppat bröd som blir saftigt och gott med äpple och blåbär i degen.

Ingredienser

  • 2 dl dinkelflingor
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 1 dl krossade linfrön
  • 1 dl torkade blåbär
  • 2 dl torkade äppelringar i bitar
  • 1½ dl hela hasselnötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 4 dl naturell yoghurt
  • 3 msk flytande honung
  • ½ dl äppelmos
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader.
    2. Blanda dinkelflingor, dinkelmjöl, linfrön, blåbär, äpple, nötter, bikarbonat och salt i en bunke. Arbeta in yoghurt, honung och äppelmos och blanda till en smet.
    3. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform som rymmer 1½ liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme, känn med en provsticka att brödet är genomgräddat.
    4. Låt brödet vila en stund i formen, lossa det försiktigt och stjälp upp. Låt kallna under bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben