Jättegoda matmuffins som är perfekta att ha i frysen. Går att variera efter tycke och smak. Jag använde vetemjöl och grahamsmjöl då jag ej hade dinkelmjöl hemma samt hade i champinjoner och kalkon som min fyllning.
Ingredienser
6 dl finmalet dinkelmjöl
3 tsk bakpulver
1 tsk salt
2 ägg
2 dl cremé fraiche tomat-basilika
1 dl mjölk
75 g smält margarin
1/2 paket fryst bladspenat
100 g fetaost
10 svarta oliver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda ihop alla torra ingredienser.
Vispa upp äggen och blanda med cremé fraiche, mjölk och smör. Rör försiktigt till en jämn smet.
- Hacka spenaten och skär fetaosten i tärningar, och vänd ner i äggblandningen. Blanda ihop äggblandningen och de torra ingredienserna.
- Fördela smeten i smorda muffinsformar. Lägg i en oliv. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)