Dinkelmuffins

Serverar: 10 portioner

Jättegoda matmuffins som är perfekta att ha i frysen. Går att variera efter tycke och smak. Jag använde vetemjöl och grahamsmjöl då jag ej hade dinkelmjöl hemma samt hade i champinjoner och kalkon som min fyllning.

Ingredienser

  • 6 dl finmalet dinkelmjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 ägg
  • 2 dl cremé fraiche tomat-basilika
  • 1 dl mjölk
  • 75 g smält margarin
  • 1/2 paket fryst bladspenat
  • 100 g fetaost
  • 10 svarta oliver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda ihop alla torra ingredienser. Vispa upp äggen och blanda med cremé fraiche, mjölk och smör. Rör försiktigt till en jämn smet.
    3. Hacka spenaten och skär fetaosten i tärningar, och vänd ner i äggblandningen. Blanda ihop äggblandningen och de torra ingredienserna.
    4. Fördela smeten i smorda muffinsformar. Lägg i en oliv. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben