Dinkelmuffins med rostade nötter

Härlig smak av rostade nötter har deessa lättbakade muffins som vi bakat med två sorters dinkelmjöl

Ingredienser

  • 2 dl fullkornsmjöl
  • 5 dl siktat dinkelmjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 ½ dl rostade grovhackade hasselnötter
  • 2 ägg
  • 250 g kesella
  • 3 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Sätt ugn på 225 grader Blanda alla torra ingredinserna. Vispa samman ägg, kesella och mjölk. Rör ner det bland de torra ingredienserna.
    2. Klicka ut smeten i muffinsformar eller i en smord muffinsplåt. Grädda mitt i ugnen ca 10 minuter. Blir 16 st

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben