Dip disch taco

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

God tacopaj med egenkryddad färs eller använd en påse tacokrydda istället. Pajbotten kan även dubbleras om man vill ha mer botten. Botten är även god med annan fyllning, då den är fettsnål.

Ingredienser

  • Deg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1,5 dl mjölk
  • 50 g smält smör
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 kg nötfärs
  • 4 gula lökar
  • 1,5 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 0,5 msk chilipulver
  • ca 0,5 tsk cayennepeppar
  • 1-2 msk spiskummin
  • Vitlökspulver eller pressad vitlök efter smak
  • Gratängtäcke
  • 4 tomater
  • Hackad grön inlagd chili efter smak
  • 2 dl riven ost
  • 2-3 dl crème fraiche eller turkisk yoghurt
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra ingredienserna till degen. Blanda smör och mjölk och häll över mjölblandningen. Knåda ihop snabbt. Kavlas ut i långpanna.
    2. Fräs köttfärs och hackad lök. Krydda och späd med vatten samt låt koka 15-30 min. Smaka av styrkan av kryddorna.
    3. Lägg avsvalnad färs på pajbotten. Lägg sedan på hackad tomat och chili. Överst breds en blandning av ost och crème fraiche.
    4. Gräddas i ugn 250°C, 10-15 min.
    5. Serveras med grönsallad med svarta oliver samt vitlöksdressing gjord på crème fraiche och en stark tacosås.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    6
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben