Djurvänliga kärleksmums

Serverar: 30 portioner

Här kommer en variant på kärleksmums!

Ingredienser

  • Kaka
  • 6 dl rågsikt
  • 1,5 dl rårörssocker
  • 0,5 dl farinsocker
  • 2 msk vanillinsocker
  • 4 msk kakao
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g mjölkfritt margarin
  • 4 dl sojamjölk
  • Glasyr
  • 200 g mjölkfri blockchoklad
  • 50 g mjölkfritt margarin
  • 1 msk sirap
  • 0,5 dl socker
  • 0,5 paket kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet. Vispa socker, 1 dl sojamjölk, kakao och margarinet i en bunke.
    2. Blanda övriga torra ingredienser i en annan bunke. Rör ner de torra ingredienserna i den andra blandningen tillsammans med sojamjölken.
    3. Häll smeten i en ugnssäker form 40x30 cm klädd med ett bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen som är uppvärm till 200 grader. Känn med en sticka när den är färdig men ungefär 10-15 minuter.
    4. Smält alla ingredienser utom kokosflingorna i en gryta (helst i en med teflon inuti) alternativ över ett vattenbad.
    5. Bred sedan ut krämen över kakan som du precis tagit ut ur ugnen.
    6. Häll ut kokosflingorna över glasyren och ställ sedan in plåten i kylskåpet för att glasyren ska stelna. Skär sedan i rutor och servera.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    15-30
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben