Serverar: 4-5 portioner
en höjdare
Om kaninen är djupfryst så tina den och dela den i mindre bitar. De djupfrysta bogbladsstekarna behöver bara tinas så mycket att man kan skilja dem åt. Lägg bitarna i en stor gryta och slå på vatten så att det täcker. Salta, koka upp och skumma. Smula i buljongtärningen. Skala och skiva lök och morot och lägg dem i grytan tillsammans med några persiljekvistar, lagerblad, dragon, pepparkorn och pressa i saften av halva citronen. Koka upp igen och låt sedan kaningrytan koka under lock på låg värme i ca 45 min - 1 tim. Pröva med sticka att den är alldeles mör. Ta upp kaninbitarna och håll dem varma under folie medan såsen reds. Sila buljongen i en kastrull. Red av med 2 tsk arrowrot utrörd i 2 tsk vatten. Låt såsen koka upp och bli simmig. Vispa i grädden, tillsätt 1 tsk dragon och smaka av kryddningen. Servera med rårakor och inlagda rödbetor eller potatis och grönsallad.
Kanongott!