DRAGON KANIN

Serverar: 4-5 portioner

en höjdare

Ingredienser

  • 1 kanin , ca 1 kg eller 4 bogstekar
  • 1 liter vatten + 1 tsk salt
  • 1 grönsaks- eller hönsbuljong tärning
  • 1 liten gul lök
  • 1/2 morot
  • 1 liten knippa persilja
  • 1 lagerblad
  • 1 msk dragon
  • 5 - 6 pepparkorn
  • 1 citron
  • Till såsen
  • 2 tsk arrowrot
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk dragon
  • ev salt
  • peppar
  • Instruktioner

    Om kaninen är djupfryst så tina den och dela den i mindre bitar. De djupfrysta bogbladsstekarna behöver bara tinas så mycket att man kan skilja dem åt. Lägg bitarna i en stor gryta och slå på vatten så att det täcker. Salta, koka upp och skumma. Smula i buljongtärningen. Skala och skiva lök och morot och lägg dem i grytan tillsammans med några persiljekvistar, lagerblad, dragon, pepparkorn och pressa i saften av halva citronen. Koka upp igen och låt sedan kaningrytan koka under lock på låg värme i ca 45 min - 1 tim. Pröva med sticka att den är alldeles mör. Ta upp kaninbitarna och håll dem varma under folie medan såsen reds. Sila buljongen i en kastrull. Red av med 2 tsk arrowrot utrörd i 2 tsk vatten. Låt såsen koka upp och bli simmig. Vispa i grädden, tillsätt 1 tsk dragon och smaka av kryddningen. Servera med rårakor och inlagda rödbetor eller potatis och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Kanongott!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben