Dragonkyckling

Serverar: 4 portioner

En enkel rätt med en spännande smak. Lätt att göra för vem som helst, när som helst, till vardags och till fest.

Ingredienser

  • 4 st kycklingfileér
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk olja
  • salt
  • vitpeppar
  • 4 st ananasringar
  • 3 dl visp- eller matlagningsgrädde
  • 1-2 dl riven västerbottenost
  • 1 äggula
  • 2 msk fransk senap
  • 2 msk dragon
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Tag fyra kycklingfileér och bryn dessa i panna på medelstark värme i smör och olja (för att få en bra smak och fin färg). Krydda med salt och vitpeppar. Lägg fyra ananasringar i botten på en ugnsäker form. Vispa 3 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde om du vill få ett lite lättare alternativ. Blanda i 1-2 dl riven västerbottenost 1 äggula, 2 msk fransk senap och 2 msk smulad torkad dragon i grädden. Lägg kycklingfiléerna på ananasringarna och bred över smeten över kycklingen. Sätt in i ugnen på 175 grader i 25-30 minuter tills rätten fått fin färg och kycklingen är färdig (79 grader). Krydda eventuellt med salt och peppar extra.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben