Dragonkyckling med tomat och fetaostsallad

Serverar: 4 portioner

Kyckling med pastasallad.

Ingredienser

  • Dragonkyckling
  • 4 kycklingbröst
  • 4 kvistar dragon, grovhackad
  • 2 vitlöksklyftor, skalade och skivade
  • 1 citron, finrivet skal
  • 1/2 dl olivolja
  • Tomat- och fetaostsallad
  • 400 g pasta
  • 1/2 rödlök
  • 3 cm av en purjolök
  • 1 dl svarta oliver
  • 1 dl soltorkade tomater, strimlade
  • 1 dl paprika, grillad på burk
  • 2 dl Milko Crème Fraiche
  • Extra Fin fetaost
  • Tillbehör
  • Sallad
  • Färsk basilika
  • Coctailtomater
  • Instruktioner

    1. Blanda dragon med vitlök, citronskal och olivolja. Marinera kycklingen minst 15 minuter i blandningen. Stek kycklingbrösten på båda sidor i en stekpanna. Lägg dem sedan i en ugnsfast form och smaksätt med salt och peppar. Stek i ugn i 175°C, ca 10 minuter. Låt sedan vila under en bit aluminiumfolie i ca 10 minuter.
    2. Koka pastan enligt förpackningen. Ansa och strimla rödlöken och purjolöken fint. Blanda samtliga ingredienser.
    3. Skär kycklingen i skivor och servera till pastasalladen – gärna med lite grönsallad, basilika och cocktailtomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben