Dragonkyckling med saffransris

Serverar: 4 portioner

En av mina favoriter...

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 2 dl riven ost
  • Sås
  • 2 dl creme fraiche
  • 75g finhackad rökt skinka
  • 1 msk finhackad färsk fransk dragon
  • Saffransris
  • 2 dl ris
  • 4 ½ dl vatten
  • 1 msk konc kycklingfond
  • ½ tsk salt
  • 1/4 g saffran (½ kuvert)
  • ½ dl sultanrussin
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Torka av kycklingen och lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta och peppra.
    3. Blanda samman creme fraiche med rökt skinka och dragon. Bred blandingen över kycklingen. Strö ost ovanpå. Tillaga i nedre delen av ugnen, ca: 25 minuter.
    4. Koka riset med vatten, kycklingfond, salt, saffran & russin i ca: 20 minuter.
    5. Servera med förvällda salladslökar och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben