Drömgod hallondessert

Serverar: 4 portioner

Enkelt att göra och lätt att förbereda.

Ingredienser

  • 350 g hallon + bär till garneringen
  • 1/2 dl honung
  • 1 1/2 dl matlagningsyoughurt
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Mosa hallonen med hjälp av en gaffel. Passera hallonmoset genom en sil och kasta bort kärnorna.
    2. Blanda honung och youghurt väl. Vänd försiktigt ner hallonpurén och blanda väl tills färgen och konsistensen är jämn.
    3. Vispa grädden hårt och blanda ner den i youghurt- och hallonblandningen.
    4. Portionera upp desserten i 4 portionsglas och garnera med hallon och mynta eller citronmelissblad. Servera genast eller täck över med plastfolie och ställ i kylskåp, ej längre än 8 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Wombat04 4 april 2008

    Det här är en av mina "vartannatårsdesserter" till nyårsmiddagen. Ena året Drömgod hallonmousse, andra året Iskall nyårsdröm. Jag vet inte varför jag valde just det här receptet - förutom att det är underbart gott, har en konsistens som sammet och en färg som får en att vilja BADA i den. Solklar femma i betyg!

    sessa79 23 maj 2010

    jättegod

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben