Drömtårta med ischoklad

Serverar: 8-10 portioner

En smarrig rulltårta till kalaset eller varför inte bara till en kopp kaffe!!!

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 3/4 dl potatismjöl
  • 2 msk kakao
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fyllning och glasyr
  • 150 g smör (eller hälften cocosfett)
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggulor
  • 1 msk kakao
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Rör ner mjölet väl blandat med kakao och bakpulver.
    2. Grädda rulltårtan i smörpappersform eller smord långpanna, i 250 grader, på högt läge i ugnen ca 5 minuter, eller tills den känns helt torr.
    3. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den kallna.
    4. Rör smöret vitt till smörkrämen. Om cocosfett användes, smältes det först och röres när det svalnat ned i den färdiga krämen, litet i taget och under kraftig omrörning.
    5. Tillsätt först sockret, därefter äggulorna en i sänder. Bred hälften av smörkrämen (ev. smaksatt med litet vanilj eller apelsin) på den kalla kakan och rulla ihop.
    6. Bred resten av smörkrämen, nu blandad med kakaon, över kakan och gör ett dekorativt reffelmönster i glasyren med en gaffel. Sikta lite florsocker över kakan.

    Liknande recept

    15 min
    12-14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben