Dryck - Glögg

Serverar: 15-20 portioner

Glögg är en traditionsbunden dryck och smaksätts olika i olka delar av landet. Min variant har härkomst från gamla Bohuslän och smakar ljuvligt. Gör dubbel sats, det går åt.

Ingredienser

  • 2 fikon
  • 3 katrinplommon
  • 1 dl russin
  • 1 dl sötmandel
  • 1 pomeransskal
  • 1 bit hel kanel
  • 20 kardemummakärnor
  • 1 nejlika
  • 1 flaska porter
  • 70 cl vodka
  • 1½ dl socker
  • 2 dl cognac
  • Instruktioner

    1. Lägg alla kryddor i en kastrull och häll över portern och låt allt "puttra" i ca 20-30 min. Tillsätt vodkan och 1½ dl socker, sjud ytterligare några minuter så sockret smälter ordentligt. Ställ undan svalt i 2 dygn.
    2. Värm sakta upp en stekpanna med 2 msk socker så att sockret smälter/kanderar. Värm glöggen (ej koka) och tillsätt det kanderade sockret samt cognac. Bränna av glöggen (skall brinna ca 20-30 sek) släck med genom att sätta på ett lock.
    3. Lagra glöggen i ett/två dygn - smaka av. Sila glöggen och häll på flaskor.
    4. Smaklig Glögg

    Liknande recept

    3.3
    5-6
    4

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Doften av jul eller ?måsten? av jul!?
    När det är som allra mörkast och ruggigast ute kommerjulen med alla...

    Värmande drycker!
    Nu är det mysigt att kura ihop sig under en filt i soffan och dricka n...

    Ingefära
    "Ät ingefära och du kommer att älska och bli älskad som när du var en...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben