Dubbel päronpaj

Serverar: 8 portioner

En lite annorlunda fruktpaj med både botten och lock. Fyll den med dina favoritpäron, krydda med kanel och succén är given.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 150 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk strösocker
  • 2 - 3 msk vatten
  • Fyllning
  • 4 päron
  • 2 msk strösocker
  • 1 tsk kanel
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Garnering
  • ½ påse , 25 g , mandelspån
  • Instruktioner

    1. Börja med pajdegen: Hacka samman matfett, mjöl och socker, gärna i matberedare.
    2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg. Låt sedan degen vila i kylen i 20 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
    3. Dela degen i två lika stora bitar. Kavla ut den ena biten på ett bakplåtspapper till en rundel, ca 24 cm i diameter.
    4. Skala, gärna ur och skiva päronen. Lägg päronskivorna på degrundeln, men inte ända ut till kanten. Strö över socker och kanel.
    5. Kavla ut den andra degbiten på ett mjölat bord till en lika stor rundel som den första. Lägg den över päronen.
    6. Tryck till degen runt om pajkanten med en gaffel. Pensla locket med uppvispat ägg och strö över mandelspån.
    7. Grädda pajen mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt den svalna något före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben