Dubbla havreflarn med äpple och kanel

Serverar: 15 portioner

Söta havreflarn med en fräsch fyllning.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 3 dl havregryn
  • 1 ägg
  • 1½ dl socker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 100 g färskost
  • 1 msk honung
  • 1 tsk kanel
  • 1 äpple
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret och rör ner havregrynen. Vispa ägg och socker pösigt. Rör försiktigt ner grynblandningen och mjölet blandat med bakpulver i äggsmeten.
    3. Klicka ut 1 tsk till varje kaka på två plåtar med bakplåtspapper. Lägg klickarna glest, kakorna flyter ut i ugnen. Grädda kakorna tills de fått gyllene färg, 6-7 minuter.
    4. Skala eventuellt äpplen och skär det i skivor. Blanda färskost, honung och kanel. Fördela blandningen på hälften av kakorna, toppa med en skiva äpple och lägg en till kaka ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben