Dubbla havrekakor

Snabbbakade och goda.

Ingredienser

  • 150 g mjukt smör ell margarin
  • 3 dl havregryn
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • Fyllning
  • Ca 1 dl vaniljkräm
  • 50 g margarin
  • Florsocker efter smak
  • Ca ½ tsk citronsaft ellerpesinsaft
  • Instruktioner

    1. Arbeta ihop alla ingredienserna till en deg. Rulla små bollar, som läggs på plåten. Grädda i 150-175 grader i 10-12 minuter.
    2. Kakorna flyter ut under gräddningen. Om du gör dem små blir det ca 45- 50 kakor. Fyllning: Gör vaniljkräm efter recept på förpackningen. Vispa ner margarinet, helst med elvisp. Smaksätt med florsocker och citron ell apelsin.
    3. Lägg ihop kakorna med kräm emellan. Serveras kalla.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben