Dulche de leche tårta

Serverar: 8-10 portioner

Min absoluta favorittårta som går hem hos både barn och vuxna!

Ingredienser

  • 3 burkar (à 397 g) kondenserad mjölk
  • 4 3/4 dl mjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 3/4 dl rumsvarmt margarin
  • 3 1/2 dl socker
  • 2 tsk vanilj extrakt
  • 2 1/3 dl mjölk
  • 5 rumstempererade äggvitor
  • Vispgrädde
  • Pecannötter
  • 1 msk vatten
  • 2/3 tsk gelatin pulver
  • Instruktioner

    1. Smöra och bröa två lika stora kakformar och sätt ugnen på 175 grader. Med en elvisp mixa smöret mjukt. Blanda i sockret lite i taget och mixa väl. Vispa i vaniljen. Blanda i mjölet och mjölken lite i taget tills allt är blandat. I en annan skål, vispa äggvitorna tills toppar formas. Vänd försiktigt ner äggvitorna i äggblandningen, tills allt är blandat. Dela smeten mellan de två bröade formarna. Grädda mitt i ugnen ca 30 min, eller tills provsticka kommer ut ren. Låt sedan tårtbottnaarna svalna och dela sedan varje botten på hälften. Koka två burkar kondenserad mjölk utan etikett i 2 timmar, koka den tredje burken i en timme tills det blir dulche de leche och låt svalna helt.
    2. Lägg en botten på ett tårtfat och fördela sedan 1 1/2 burk DDL jämt genom 3 lager och avsluta med sista botten.
    3. Värm vattnet och gelatinet i micron tills gelatinet har löst upp. Vispa grädde hårt, blanda i 1/2 burk DDL och gelatinet. Frosta tårtan jämt. Använd den sista burken DDL som kokat 1 timme, sprid ut över toppen på tårtan och låt DDL rinna över kanterna. Avsluta med hackade peacan nötter.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben