Dumplings med kyckling

Serverar: 4 portioner

Små, fyllda, kinesiska degknyten med smakrik sås. Wontondeg hittar du i asiatiska butiker.

Ingredienser

  • 1 paket wontondeg, 200 g
  • Fyllning
  • 5 salladslökar
  • 1 vitlöksklyfta
  • 400 g kycklingfärs
  • 2 msk smör eller olja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 tsk salt
  • Dipsås
  • ½ röd chili
  • 2 msk koncentrerad äppeljuice
  • 2 msk japansk soja
  • Servering
  • Jasminris
  • Instruktioner

    1. Finhacka chilin och rör ihop dipsåsen. Skiva löken tunt, skala och finhacka vitlöken. Rör ihop fyllningen.
    2. Lägg ut några degplattor i taget och lägg en rågad tesked fyllning i mitten. Fukta kanterna med ytterst lite vatten. Nyp ihop uppåt till ett knyte.
    3. Sjud i omgångar med rikligt med saltat vatten ca 3 minuter, tills de flyter upp till ytan.
    4. Servera med dipsås och ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben