Ebbas Kasslergryta

Serverar: 4 portioner

Detta blev jag bjuden på hemma hos min svärmor. Det blir ju så himla gott med portvin i.

Ingredienser

  • 400 g kassler, strimlad
  • 50 g smör
  • 2-3 tsk curry
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 finstrimlad purjolök
  • 1 finstrimlad paprika
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraishe
  • Salt
  • Peppar
  • Portvin efter smak
  • Instruktioner

    1. Stek kasslern. Lägg över i gryta. Stek därefter löken och paprikan. Pudra över curryn. Över med det också i grytan. Blanda i tomatpuré, grädde och crème fraishe. Låt puttra lite. Smaksätt med vitlök, salt, peppar och portvin.
    2. Servera med ris och lite olika skålar med grönt. Gärna syltlök.

    Liknande recept

    4.4
    1 h 10 min
    4-5
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben