Egyptisk kofta
Serverar:
4 portioner
Påminner om järpar men med en annorlunda smak än våra.
Ingredienser
1/2 kg nötfärs elle r1/4 kg Nötfärs + 1/4 kg lammfärs
2 gula lökar, hackad
1 knippa färsk persilja
4 vitlöksklyfta
1/4 tsk oregano
Salt
Peppar
1 ägg
Instruktioner
Blanda färsen med den hackade löken, den hackade persiljan och kryddorna. Pressa ned vitlöken.
Vispa ägget väl och rör ned i smeten. Blanda väl.
Gör långa korvar av färsen och trä på grillspett. Låt dem ligga i kylen minst 3 timmar.
Grilla dem och njut! Bäst resultat får du på en utegrill, men även att grilla i ugnen går bra.
Liknande recept
Egyptisk kycklinglåda
4.3
1 h
2-4
11
Egyptisk schawarma på Svenska
4
4
2
Indiska köttbullar - koftas - med gurka
Kaskade
1 d 2 h
2-3
1
Biff av fårfärs
4
Egyptisk spenatsoppa
4
Egyptisk soppa med kardemummakyckling
4-5
Egyptisk bulgur
30 min
6
Egyptisk couscoussallad
2 h
4-6
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!