Egyptisk kofta

Serverar: 4 portioner

Påminner om järpar men med en annorlunda smak än våra.

Ingredienser

  • 1/2 kg nötfärs elle r1/4 kg Nötfärs + 1/4 kg lammfärs
  • 2 gula lökar, hackad
  • 1 knippa färsk persilja
  • 4 vitlöksklyfta
  • 1/4 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen med den hackade löken, den hackade persiljan och kryddorna. Pressa ned vitlöken.
    2. Vispa ägget väl och rör ned i smeten. Blanda väl.
    3. Gör långa korvar av färsen och trä på grillspett. Låt dem ligga i kylen minst 3 timmar.
    4. Grilla dem och njut! Bäst resultat får du på en utegrill, men även att grilla i ugnen går bra.

    Liknande recept

    1 d 2 h
    2-3
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben