Egyptisk soppa med kardemummakyckling

Serverar: 4-5 portioner

En spännande rätt som är en hel måltid. Kryddsättningen är ovanlig hos oss men ger en härlig och fyllig smak åt både soppan och kycklingen.

Ingredienser

  • 1 kyckling, ca 1,3 kg
  • 2 gula lökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk curry
  • 5-6 stötta kardemummakärnor
  • 1 ½ liter hönsbuljong
  • 4-5 potatisar
  • 2 dl soppmakaroner, tex stjärnor
  • 1 msk olivolja till stekning
  • 1 tsk curry
  • 3-4 stötta kardemummakärnor
  • Servering
  • 1-2 citroner i klyftor
  • Instruktioner

    1. Stycka kycklingen i 6 delar eller 8 bitar och ta bort skinnet. Skala och skär lökarna i klyftor. Värm olja i en soppgryta och fräs löken någon minut, rör i curry och stött kardemumma och stek ytterligare 1-2 minuter.
    2. Häll på hönsbuljongen och koka upp. Lägg i kycklingbitarna, koka ca 15 minuter under lock och skumma av ytan då och då. Skala potatisen och skär den i ganska stora klyftor och lägg ner dem i grytan tillsammans med makaronerna. Koka ca 10 minuter tills makaronerna är mjuka.
    3. Ta upp kycklingibitarna. Värm olja i en stekpanna och bryn kycklingbitarna runt om med curry och stötta kardemummakärnor.
    4. Servera soppan med makaroner och potatis som förrätt och sedan de brynta kycklingbitarna med citronklyftor som huvudrätt eller allt tillsammans.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben