Egyptisk spenatsoppa

Serverar: 4 portioner

Gott.

Ingredienser

  • 500 g spenat, färsk eller fryst
  • 500 g benfritt nötkött, t ex högrev
  • 1 liter vatten
  • 1 gul lök, skalad och hackad
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 10 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 2 tsk malen koriander
  • Tillbehör
  • 1 gul lök
  • 1 msk vinäger
  • Instruktioner

    1. Lägg köttet i en stor kastrull och häll på vattnet. Låt det koka upp och ta bort skummet som bildas med en sked. Lägg i den hackade löken, saltet och pepparkornen. Låt köttet sjuda med locket på i 30-40 minuter. Sätt på riset.
    2. Finhacka spenaten. Ta upp köttet och håll det varmt. Lägg ner spenaten i buljongen och låt den sjuda i 5 minuter. Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlöken i smör i 1-2 minuter. Krydda med koriander och häll i vitlöken med smöret i soppan.
    3. Tärna köttet fint. Skär pitabröden i mindre bitar. Skala och finhacka den gula löken. Blanda löken med vinäger. Servera soppan med pitabröd, kokt kött, vinägerlök och kokt ris separat i skålar.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben