Biff av fårfärs

Serverar: 4 portioner

Smakar ej kofta

Ingredienser

  • 500 g fårfärs
  • 1 lök
  • 1½ dl grädde
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 1 dl hackad persilja
  • 1 ägg
  • 1½ tsk timjan
  • ½ tsk rosmarin
  • Instruktioner

    1. Lägg fårfärsen i en skål. Hacka löken och blanda alla ingredienser med fårfärsen. Gör biffar, ca 6 cm i diameter. Stek på var sida i smör och olja till biffarna har fått fin färg. Stektid är svår att uppge då det beror på hur rött du vill ha köttet.
    2. Du kan byta ut fårfärsen mot lamm, nöt, svin eller blandfärs. Fårfärs smakar inte gammal kofta. Vi använder alltid fårfärs istället för nötfärs. Fårfärsen är godare och är också fin att använda som bladfärs med nöt.
    3. Biffarna kan varieras i det oändliga. Du kan lägga till fetaost, färskkapris, rödkurrypasta, vitlök och eller annat du finner gott.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben