Egyptiska köttbullar

Serverar: 4 portioner

Köttbullar är nog mångas favoriträtt. De här köttbullarna har en egyptisk kryddning och en frisk smak av tomat.

Ingredienser

  • 500 g mager nötfärs
  • 2 skivor fullkornsbröd
  • 1-2 små chilifrukter, finhackade
  • 1 ägg
  • 1 tsk mald eller stött spiskummin
  • Sås
  • 2 tsk olivolja
  • 1 lök
  • 2-3 vitlöksklyftor, finhackade
  • ½ knippa färsk koriander, hackad
  • 1 burk hela konserverade tomater
  • 1½ dl köttbuljong
  • Till servering
  • 5 dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 5 dl couscous
  • Instruktioner

    1. Torka brödskivorna och stöt eller mal dem till brödsmulor. Kärna ur och finhacka chilin.
    2. Blanda samman färs, ägg, chili, spiskummin och brödsmulor. Forma valnötsstora bollar och ställ dem åt sidan.
    3. Hetta upp oljan i en fettsnål stekpanna på medelvärme. Fräs löken mjuk i två minuter, tillsätt vitlök, koriander, tomater, buljong och lägg ner köttbullarna. Lägg på ett lock och sjud sakta i 20 minuter eller tills köttbullarna är genomstekta och såsen har tjocknat. Är såsen tunn, sjud i ytterligare 5 minuter.
    4. Häll vattnet i en kastrull, salta, lägg på lock och koka upp. Häll i couscousgrynen, sänk värmen, låt koka upp under omrörning tills vattnet har sugits upp.
    5. Skeda upp couscousen på fyra varma tallrikar, lägg på köttbullarna och häll såsen över.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben