Ekologisk ischoklad med apelsinsmak och krossade kakaobönor

Serverar: 50 portioner

Tid: 20 minuter

Underbart god ischoklad som inte känns sliskig. Dessutom väldigt enkel att göra!

Ingredienser

  • 150 g 70 % choklad
  • 2 st 60 % Anton Berg chokladkaka med krossade kakaobönor (2x45 g)
  • 125 g ekologiskt kokosfett
  • 20 droppar äkta eterisk olja av apelsin
  • Instruktioner

    1. Smält allt utom den eteriska oljan över vattenbad. Ta sedan av från värmen och låt svalna en aning, blandningen ska inte vara kokhet. Droppa sedan i den eteriska oljan, rör om och häll upp i ischokladformar.
    2. Det ekologiska kokosfettet finns att köpa på de flesta hälsokostaffärer och går inte att jämföra med det redan härskna kokosfettet som finns att köpa på mataffärerna, det ekologiska kokosfettet har dessutom en underbar doft!
    3. Förvara gärna ischokladen i frys eller kyl.
    4. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    kak-ifa 6 december 2009

    Låter underbart! Men var hittar jag kakaobönor att köpa? :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben