Eldiga burritos med nötfärs

Serverar: 4 portioner

De kryddiga ris- och nötfärsfyllda burritosen ugnsbakas med ost och serveras med tomatsalsa och sallad.

Ingredienser

  • 1 msk olivolja
  • 1 gul lök, finhackad
  • 300 g nötfärs
  • 2 tsk cajunkrydda
  • 2½ dl kokt råris
  • 4 mjuka majstortillabröd
  • 2½ dl riven cheddarost, 17 % fett
  • 1 l finstrimlad isbergssallad
  • 1 dl mexikansk tomatsalsa
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp olivoljan i en stekpanna på hög värme och fräs löken 5 minuter tills den börjar bli gyllene.
    2. Tillsätt köttfärsen och bryn 8-10 minuter, smula under tiden färsen med en gaffel tills den är väl brynt. Tillsätt cajunkryddan och fräs 1 minut. Blanda ner 1 dl vatten. Fräs under omrörning tills allt är väl blandat. Rör ner riset och låt det bli genomvarmt. Ta av från värmen och låt svalna lätt.
    3. Lägg en fjärdedel av blandningen på mitten av en tortilla och rulla ihop. Upprepa med resten av tortillabröden och färsen och lägg burritosen i en ugnsfast form. Strö över osten och ugnsbaka 15 minuter tills osten har smält och burritosen är genomvarma.
    4. Portionera upp strimlad sallad på 4 tallrikar och lägg en burrito ovanpå. Servera genast med tomatsalsa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben