Pastagratäng med nötfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

God pastagratäng med nötfärs, som naturligtvis går att byta ut mot blandfärs

Ingredienser

  • 200 g pasta
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • 200 g nötfärs
  • 1 liten burk majs (150 g)
  • 3 msk vetemjöl
  • 5 dl mjölk
  • 3 krm salt
  • 1 msk senap
  • 1 dl lagrad ost, riven
  • Instruktioner

    Koka pastan enligt förpackningen. Lägg 1 msk matfett i en ungssäker form. Häll i pastan och blanda med fettet. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Fräs lök och paprikan i lite matfett i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning tills färsen blivit smulig. Blanda ner köttfärsröran och de avrunna majsen i formen med pastan. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap. Häll såsen i formen och strö över osten. Gratinera i 225 graders ungsvärme mitt i ugnen i 10-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Mamma0607 2 november 2009

    Trodde aldrig jag skulle lyckas men det gjorde jag o dom va populära :) kommer göras flera gånger......

    lurifilur83 11 juli 2011

    blev supergod :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben