Serverar: 4 portioner
Tid: 45 minuter
God pastagratäng med nötfärs, som naturligtvis går att byta ut mot blandfärs
Koka pastan enligt förpackningen. Lägg 1 msk matfett i en ungssäker form. Häll i pastan och blanda med fettet. Skala och hacka löken. Kärna ur paprikan och skär den i tärningar. Fräs lök och paprikan i lite matfett i en stekpanna. Lägg i färsen och stek under omrörning tills färsen blivit smulig. Blanda ner köttfärsröran och de avrunna majsen i formen med pastan. Vispa ut mjölet i mjölken i en kastrull och koka upp under vispning. Sjud i 3-5 minuter. Smaka av med salt, peppar och senap. Häll såsen i formen och strö över osten. Gratinera i 225 graders ungsvärme mitt i ugnen i 10-15 minuter.
Trodde aldrig jag skulle lyckas men det gjorde jag o dom va populära :) kommer göras flera gånger......
blev supergod :)