Elegant kyckling med pomerans

Serverar: 4 portioner

Kycklingen som sjuds i en kryddig pomeranssås blir en elegant och mycket god huvudrätt.

Ingredienser

  • 8 kycklingben
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 silverlök, finhackad
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald ingefära
  • 3 dl färskpressad pomeranssaft
  • Nymald svartpeppar
  • 2½ dl färsk koriander, hackad
  • 1 dl sötmandel, skållad, skalad, rostad
  • Instruktioner

    1. Istället för färskpressad pomeranssaft går det bra att använda 2 dl färskpressad apelsinsaft och 1 dl färskpressad citronsaft kryddad med 1 tsk mald pomerans.
    2. Ta av skinnet från kycklingbenen och släng det. Skär 2-3 djupa snitt i kycklingbenen.
    3. Hetta upp oljan i en tjockbottnad kastrull på hög värme och fräs vitlök och lök 4-5 minuter tills löken är mjuk och börjar bli gyllene. Tillsätt spiskummin och ingefära och sjud under omrörning 1 minut. Lägg i kycklingbenen och bryn dem runtom ca 5 minuter tills brynta.
    4. Häll över pomeranssaften och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda svagt ca 15 minuter. Vänd kycklingbenen och sjud ytterligare ca 10 minuter tills kycklingen är genomkokt.
    5. Smaka av med peppar och rör ner koriandern precis före servering. Garnera med rostad mandel och servera med couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben