Ellas fyllda spätta i kokosmjölksås

Serverar: 4 portioner

En god variant på spätta

Ingredienser

  • 2 pkt frysta rödspättefiléer á 300 g
  • 1 pkt sockerärtor á 150 g
  • Kokosmjölksås
  • ½ röd paprika skuren i tärningar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 msk smör
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 2 dl kokosmjölk
  • 2 dl créme fraiche
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tina fisken. Salta filéerna lätt. Lägg 2-3 sockerärtor i varje filé och rulla ihop.
    2. Fräs paprikatärningarna, vitlök, ingefära och currypastan i smöret i en låg gryta. Sedan i med buljongtärningen, häll på kokosmjölken och créme fraiche och koka upp. Smaka av såsen med salt och peppar. Lägg ner fiskrulladerna i såsen och låt sjuda under lock i ca 6-8 minuter.
    3. Servera: Strö över finhackad persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben