Ellens Kalkon

Serverar: 4 portioner

Kalkonfest för fågelsugna

Ingredienser

  • 600 gr kalkonbröst
  • Salt
  • Peppar
  • 50 gr smör
  • 1 dl portvin/valfritt vin
  • 2.5 msk kycklingfond /eller
  • 1 tärning oxbuljong
  • 1 lagerblad
  • 2.5 dl vatten
  • 2.5 dl grädde
  • 3 msk mjöl
  • 1 nypa farinsocker
  • Instruktioner

    1. Torka köttet, salta o peppra runt om. Bryn till fin färg i en stekgryta. Späd med vinet, smaksätt med fond eller buljong, lägg i lagerbladet . Locket på. Låt sjuda på svag värme ca 20 min, tag upp köttet linda in det i folie med en handuk runt för att hålla värmen .
    2. Koka upp skyn med vatten och grädde , vispa i mjölet, sjud 5 min och smaka av med salt, peppar, socker och ev lite mer av fonden . Skiva köttet, servera med sås,klyft potatis samt svartvinbärs gele`.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben