Ellens pinnar

Receptet är från förra sekelskiftet och Ann-Mari Ekselius har fått det efter sin mor.

Ingredienser

  • 105 g smör
  • 105 g florsocker
  • 105 g sötmandel
  • 50 g vetemjöl
  • Pensling
  • 1 litet vispat ägg
  • 50 g mandel
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker vitt. Tillsätt mjölet och den skållade, malda mandeln. Rulla degen till lillfingertjocka längder på mjölat bakbord. Skär 6-7 cm långa bitar och lägg dem glest på smord plåt.
    2. Pensla med ägg och strö på hackad mandel. Grädda kakorna i 175° ca 8 minuter. De flyter ut och blir platta (och härligt sega).

    Liknande recept

    4
    40 min
    45
    1
    5
    20 min
    1
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben