Jarlsberg pinnar

Serverar: 80 portioner

En av mina favoritostar är Jarlsberg från Norge. Det här receptet vill jag varmt rekommendera till bl.a. soppa, buffé, till drinken...

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl
  • 125 g smör
  • 1 tsk salt
  • 5 msk mjölk
  • 4 dl riven Jarlsberg
  • Garnering
  • ägg till pensling
  • lite riven Jarlsberg
  • paprikapulver eller vallmofrön
  • Instruktioner

    Ugn 200 grader. Blanda mjöl, smör och salt gärna i en matberedare. Tillsätt mjölk och riven ost. Blanda allt till en jämn deg. Låt degen vila svalt i 15 minuter. Kavla ut degen till en ca 1 cm tjock platta. Skär den i 1 X 10 cm remsor. Tvinna ihop remsorna och pensla dem med ägg. Strö över riven ost och paprika pulver eller vallmofrön. Kanske hälften paprika och hälften vallmofrön. Grädda i ugnen ca 10 min. Låt dem svalna på galler. Servera till soppa, buffé, till drinken...

    Liknande recept

    4
    40 min
    45
    1
    5
    20 min
    1
    1
    5
    2 h 15 min
    2

    Kommentarer (1)

    jalapeno82 18 december 2009

    Lite sugen på att prova dina "pinnar" men undrar, blir det bara 10 st av ett recept?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben