Farmors pinnar

Serverar: 45 portioner

Tid: 40 minuter

En enkel kaka som var min favorit när jag var liten. Farmor hade nästan alltid en burk med sådana här! Och det gick åt mer än en när jag var på besök...

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • Ca 3 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Rör margarin, socker och ägg vitt och pösigt. Tillsätt mjölet blandat med bakpulvret. Rör ihop till en deg och ta upp den på mjölat bakbord och knåda eventuellt in mer mjöl i degen. Dele i tre delar och rulla ut till längder som läggs på ett bakplåtspapper. Grädda i ca 12 minuter. Låt svalna ett par minuter och skär sedan i sneda pinnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    linkerank 19 januari 2010

    Påminner om kolakakor:) *mumms*

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben