Emils senapssill

Serverar: 4 portioner

Hiskeligt god senapssill, i synnerhet med några ägghalvor, gott knäckebröd, lagrad Kvibille Cheddar och en Aalborg Havstryger! Perfekt julklapp eller medbringare till julbord, påsk eller midsommar.

Ingredienser

  • 1 burk inläggnings sill
  • ½ dl ättikssprit ( 12 %)
  • 1½ dl vatten
  • 2 dl socker
  • ½ tsk krossad vitveppar
  • 2 tsk kryddpeppar
  • 1 st lagerblad
  • 5 st kryddnejlikor
  • 1 st rödlök
  • Instruktioner

    Lägg in vanlig inlagd sill med rödlök (t ex enligt receptet för ABBA´s inläggningssill). När sillen är klar så slås sillen upp i ett durkslag och all lag får rinna av i 10-15 min. Peta bort de största pepparkornen, lagerblad och kryddnejlikor. Lägg sillen och löken från inläggningen i en glasburk och slå på ca 1 dl av Rääfs gravlaxsås, ruska om och vänta helst med inte nödvändigtvis till nästa dag - senapssillen är klar!

    Liknande recept

    4.6
    15 min
    4-6
    5

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben