Emmas köttbullar

Serverar: 5 portioner

Tid: 1 timme

Mina egna kryddiga köttbullar som passar till det mesta. Själv föredrar jag kokt potatis och brunsås som kokas upp med lite lingonsylt och senap.

Ingredienser

  • 500 g nötfärs
  • 1 dl ströbröd
  • 1 dl mjölk
  • 2 msk dijonsenap eller stark senap
  • 1 ägg
  • 2 tsk malen spiskummin
  • 2 tsk kanel
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peppar
  • Instruktioner

    1. Blötlägg ströbrödet i mjölken ca.5 minuter.
    2. Blanda samman alla ingredienser till en grundsmet, tycker det blir effektivast om man använder händerna.
    3. Rulla till mellanstora köttbullar och lägg på en fuktig skärbräda. Stek i matfett tills de fått färg och inte känns allt för mjuka, ca.6 minuter kan det nog ta.

    Liknande recept

    4.5
    10-16
    1

    Kommentarer (3)

    Swenssom 21 september 2011

    jättegott

    BengthTLjung 23 februari 2016

    Mycket goda köttbullar som blev biffar med ugnstekt lök och potatismos. Löken 2 röda och en gul stektes med brun farinsocker och japansk soja.

    Rose-Marie Rüter 19 december 2017

    Super goda !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben