Mina egna kryddiga köttbullar som passar till det mesta. Själv föredrar jag kokt potatis och brunsås som kokas upp med lite lingonsylt och senap.
Ingredienser
500 g nötfärs
1 dl ströbröd
1 dl mjölk
2 msk dijonsenap eller stark senap
1 ägg
2 tsk malen spiskummin
2 tsk kanel
2 tsk salt
1 tsk peppar
Instruktioner
Blötlägg ströbrödet i mjölken ca.5 minuter.
Blanda samman alla ingredienser till en grundsmet, tycker det blir effektivast om man använder händerna.
Rulla till mellanstora köttbullar och lägg på en fuktig skärbräda. Stek i matfett tills de fått färg och inte känns allt för mjuka, ca.6 minuter kan det nog ta.
jättegott
Mycket goda köttbullar som blev biffar med ugnstekt lök och potatismos. Löken 2 röda och en gul stektes med brun farinsocker och japansk soja.
Super goda !!!