Ernst Kirchsteigers piroger är perfekt picknickmat som är både goda och enkla att äta. Receptet ger 18-20 piroger.
Ingredienser
Deg
10 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
Vitpeppar, efter smak
3 dl mjölk
3 st ägg
1.5 dl olivolja
Köttfyllning
2 blad libbsticka
1 st röd paprika
1 st gul paprika
100 g kalamataoliver
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 krm flingsalt
2 st tomater
200 g kryddiga korvar
150 g fetaost
Svamp och spenatfyllning
15 st champinjoner, färska
2 st vitlöksklyftor
2 krm flingsalt
1 st gul lök, liten
Olivolja till stekning
200 g färsk spenat (eller mangold)
1 dl portvin
0.5 st grönsaksbuljongtärning
1 dl crème fraiche
Laxfyllning
3 st ägg, hårdkokta
3 bitar laxfilé
1 knippe gräslök
4 st sardellfiléer
Smör till stekning
2 msk vit balsamvinäger
2 dl crème fraiche
Salt
Peppar, efter smak