Empanadas Poblano

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En crossover mellan klassiska Empanadaspiroger och fylld Poblano. Poblano är en mild, stor chili som kan ersättas med grön paprika. Övrig chili kan ersättas med 3 msk chilipulver och 1 tsk cayennepeppar.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 hackad gul lök
  • 4 pressade rejäla vitlöksklyftor
  • 3 hårdkokta, grovhackade ägg
  • 15 grovhackade svarta oliver(utan kärnor)
  • 8 poblano eller gröna paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 150 g riven Västerbottenost
  • 1 dl majskorn
  • 15 inlagda vilöksklyftor (kan uteslutas)
  • 1 pkt bacon
  • 1 msk Rocoto chili (torkad, pulver)
  • 1 msk de Arbol chili (torkad, pulver)
  • 1 tsk Habanero chili (torkad, pulver)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Strimla bacon i 1 cm breda snittar och knaperstek i torr panna. Lägg åt sidan på hushållspapper. Fräs gul lök och pressad vitlök i en panna tills den mjuknat och blivit lätt genomskinlig. Lägg löken åt sidan så länge. Stek köttfärsen smulig och krydda mot slutet (precis innan den är klar) med Rocoto och de Arbol (eller chilipulver). Rör om. Sänk värmen och häll i lök, oliver, majskorn, bacon och inlagda vitlöksklyftor. Rör om. Stäng av värmen, häll i grovhackade ägg och habanero (eller cayenne) och rör om igen.
    3. Skär ett snitt i varje Poblano och ta ur kärnorna. Låt gärna mellanvägarna vara kvar. Pensla utsidan på dem med olivolja. Fyll Poblanon med köttfärsröran. Tryck sedan in Västerbottenosten i röran med fingrarna, men låt en del av osten ligga kvar på ytan inför gratinering. Lägg Poblanon i en ugnsfast form. Gratinera i ugn i c:a 15-20 minuter, eller tills Poblanon börjar bli lite svart och osten börjar smälta.
    4. Servera gärna med en grönsallad, nachos chips och ostdip.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben