Biff Empanadas med Chimichurri sås

Tid: 2 timmar

Gordon Ramsay´s biff empanads gjorda med smördeg och en god chimichurri sås.

Ingredienser

  • Biff Empanadas
  • 750 g Smördeg
  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • 1 krm malen kummin
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 300 g nötfärs
  • 4 msk gröna oliver hackade
  • 1 tsk oregano torkad
  • 1/2 tsk chili flakes
  • 1 krm socker
  • 2 ägg hårdkokta o finhackade
  • 1 ägg vispad
  • olivolja till stekning
  • havssalt och nymalen svartpeppar
  • Chimichurri Sås
  • 1 bunt färsk bladpersilja
  • 3 vitlöksklyftor skalade
  • 1 msk färsk oregano blad hackade eller 1 tsk oregano torkad
  • 1 tsk chili flakes (efter smak)
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 msk citronsaft
  • 5 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Kavla ut smördegen till en tjocklek på 3mm och ta ut rundlar på 11 cm. Lägg dom på en tallrik i kylen och separera varje platta med plastfolie. Värm en stekpanna till medelvärme och ta i lite olivolja. Svetta löken och vitlöken i ca 5 min tills den är mjuk men inte fått färg. Häll i kummin, kanel och paprika och rör tills det börjar dofta OK. Lägg i nötfärsen, krydda med salt och peppar och stek i ca 5 min tills det börjar få färg. Blanda i oliver, oregano, chili flakes, socker och ägg. Smaka av och krydda på om det behövs. Lämna att svalna av. När nötfärsen har svalnat skeda upp ca en matsked på varje smördegsplatta, spara ca 1 cm från kanten och inåt. Pensla halva kanten med ägg och vik över och försegla kanten så att du får halvmåne formade empanadas. Kyl dina empanadas i ca 20 min, värm under tiden upp ugnen till 180 grader. Lägg dina empanadas på en plåt och gör lufthål på toppen av varje empanada, pensla dom med vispat ägg. Baka dom i ugnen i ca 18-20 min så att dom får en fin gyllene färg. Under tiden gör din chimichurri, lägg perijla, vitlök och färsk oregano (om du använder färsk oregano) i en mixer och hacka grovt.Lägg i resten av ingredienserna och blanda ihop. Smaka av och krydda om det behövs. När dina empanadas är klara låt dom svalna på ett galler.
    2. Serveras varma eller kalla med chimichurrin som "dipsås",

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben