Min berömda sås, biffar och pasta

Serverar: 2-4 portioner

Jag gör den aldrig likadant men ungefär. Använder oftast de mejeriprodukter som finns hemma, den "sprit" som finns hemma (rödvin, portvin, madeira osv), kryddar alltid biffarna olika (en god variant är finhackade oliver i) osv osv. Riktigt gott blir det i alla fall. Första gången jag gjorde spagetti till, men det är fortfarande bäst att ha penne pasta till. På bilden ser det inte ut som om de är mycket sås, men tro mig, det är jättemycket sås, och det är mycket krämigt och gott.

Ingredienser

  • 300 g nötfärs
  • 2 msk vatten
  • 1 msk ströbröd
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 msk smör
  • 1 dl portvin
  • 1 msk olivolja
  • 4,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 mörka oxbuljongtärningar
  • Sky från biffarna
  • 1-2 msk redning
  • Ev colorit
  • 400-500 g pasta
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till pastan.
    2. Hacka löken och finhacka vitlöken. Separera vitlöken och löken och lägg hälften av vitlöken och 1/3 av löken på en annan skärbräda och finhacka länge o väl. Detta ska användas till biffarna så lägg i en bunke och blanda med nötfärsen. Rör ner krydda, ströbröd och vatten och forma till 4 stora eller 8 små biffar. Stek i smör i en panna. Lägg upp på en tallrik när dom är färdigstekta.
    3. När vattnet kokar lägg i pastan. Bör vara klart ungefär samtidigt som såsen. Hetta upp en kastrull och lägg i olivolja. Fräs resten av löken och vitlöken i några få minuter. Slå på skyn från biffarna och portvinet. Låt det nästan helt ånga bort, och slå på grädde. Smula ner buljongtärningar och låt koka upp. Red såsen om de behövs och färga gärna med colorit.
    4. Lägg eventuellt ner biffarna i såsen och värm upp om de behövs. Annars servera biffarna vid sidan av. Blanda sås och pasta och servera! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben