Enchiladas med kyckling och tacokryddning

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Enkel, god och festlig måltid.

Ingredienser

  • 1 pkt tortilla (Old el paso 8 soft corn)
  • 3 dl vatten
  • 1 påse tacokryddmix (spice mix for enchiladas)
  • 1 msk tomatpuré
  • 500 g kycklingfile
  • 2 msk smör
  • 300 g ost (cheddarost)
  • Matfett att smörja formen med
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    2. Koka upp vatten, kryddmix och tomatpuré under omrörning (detta är tomatsåsen). Tärna kycklingköttet. Bryn kycklingen i matfettet. Riv osten. Tillsätt cirka hälften av tomatsåsen och hälften av den rivna osten. Rör om och låt koka upp.
    3. Fördela 2-3 msk fyllning på varje tortilla. Rulla ihop och lägg dem med skarven ner i en smord ugnssäker form. Häll resten av tomatsåsen över tortillas i formen och strö resten av osten över.
    4. Grädda i 15-20 min eller tills osten har smält.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Bumbis 2 maj 2010

    Vad ska det vara för tomatsås?

    mathiasrenholm 2 maj 2010

    Det är vatten, kryddmix och tomatpuré som utgör tomatsåsen.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben