Enchilladas

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Mycket goda enchilladas med kycklingfyllning istället för köttfärs. Fyllningen går även bra att ha när man äter tacos hemma om man vill variera lite. Snälla, ni som sparar/läser mina recept! Jag uppskattar att ni gör det och skulle gärna ta emot lite kommentarer också!! Och även ett betyg tack!

Ingredienser

  • 300 g kycklingfilé
  • 2-3 gula lökar
  • 150-200 g färska champinjoner
  • 4 vitlöksklyftor
  • ca 80 g taco kryddmix (2 påsar) (HOT brukar jag ta, men det går bra med medium också)
  • Ev. lite tabasco
  • Vatten
  • 200 g salsa (medium eller hot)
  • 300 g riven ost
  • 8 tortillabröd
  • Instruktioner

    Börja med att rensa kycklingen och skär den sedan i ganska små fyrkanter (ca 3 x 3 cm stora kuber). Hacka löken fint. Skölj champinjonerna noga och skär dem i lite större bitar än kycklingen. Sätt en stekpanna på värmning med smör. Släng i lök och champinjoner. Låt fräsa ett par minuter och pressa sedan i vitlök. Lägg i kycklingen i pannan och krydda. Smaka av och tillsätt eventuellt tabasco om du vill ha lite mer fart. Låt stå och puttra en stund. Tag fram en eller två ugnsfasta formar och smöra i botten. Gör färdiga rullar som du fyller med kycklingblandningen. Lägg rullarna i formen och häll ganska mycket salsa över dem. Toppa med ost och ställ in i ugnen på ca 225 grader i ca 10-25 minuter eller tills de har fått fin färg. Servera med färska grönsaker, salsa samt gräddfil.

    Liknande recept

    3
    1 h 30 min
    6-8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben